Behöver du hjälp? Ring oss på 0728 756 620

Introduktion

Denna policy gäller endast Kidslands:s kunder och användare av våra onlinetjänster. 

Kidsland arbetar för att din integritet skall vara skyddad när du använder dig av våra tjänster. Vi har därför tagit fram en policy för hur din personliga information behandlas och skyddas. Innehållet i policyn kan löpande förändras och därför bör du läsa igenom den igen när du besöker oss online nästa gång.

Det danska Kidsland är ansvarig för dina personliga uppgifter under den svenska Personuppgiftslagen (1998:204) och EU Direktivet 95/46/EC. Dina personuppgifter lagras i Sverige och behandlas inom Kidsland koncernen, i enstaka fall även utanför EES-området. Om överföring av personuppgifter sker till ett land utanför EES-området, kommer de inblandade Kidsland dotterbolagen garantera tillämpningen av standardklausuler avseende datasekretess som godkänts av EU.

Vad använder vi dina personuppgifter till?

Genom att lämna dina personuppgifter samtycker du till att vi använder insamlad information för att fullgöra våra åtaganden mot dig och tillhandahålla den service du förväntar dig. Vi behöver dina personliga uppgifter för följande ändamål:

  • Om du vill skapa ett personligt konto på Kidsland (t.ex. ditt namn och e-postadress)
  • För att bearbeta dina beställningar via våra onlinetjänster (t.ex. ditt namn, adress, födelsedatum och bankuppgifter)
  • För att via SMS kunna avisera om leveransstatus (t.ex. ditt mobilnummer)
  • För att kunna skicka marknadsföring t.ex. nyhetsbrev och våra kataloger (t.ex. din e-postadress, ditt namn och din postadress)
  • För att kunna kontakta dig i händelse av något problem med leveransen av din order (t.ex. telefonnummer, adress)
  • För att kunna svara på dina frågor och för att informera dig om nya eller ändrade tjänster (t.ex. din e-postadress)
  • För att kunna meddela vinnarna i tävlingar som arrangerats på nätet (t.ex. din e-postadress, namn, adress och telefonnummer)
  • Hantera ditt konto genom att utföra kreditkontroller (t.ex. namn, adress, födelsedatum)
  • För att kunna analysera dina personuppgifter för att förse dig med relevant marknadsföring, erbjudanden och information (t.ex. namn, köpvanor)
  • För att kunna bekräfta att du har rätt ålder för att få handla på nätet (t.ex. födelsedatum)

Dina uppgifter lagras bara så länge som krävs för att utföra våra tjänster eller så länge som det föreskrivs enligt lag. Efter det kommer dina uppgifter raderas. Vi kan inte ta bort dina data när det finns ett legalt lagringskrav, såsom bokföringslagen eller när det finns en rättslig grund för att behålla viss data, t.ex. ett pågående avtalsförhållande.

Vad har du för rättigheter?

Du har rätt att begära information om de personuppgifter som vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta kan du begära att informationen rättas eller tas bort. Du har även rätt att en gång per år kostnadsfritt begära registerutdrag på de personuppgifter vi har registretat om dig. För att begära detta dokument kan du skriva till Kidsland kundtjänst. Du kan när som helst återkalla ditt medgivande till att vi använder dina uppgifter i marknadsföringssyfte ( t.ex nyhetsbrev). Du kan kontakta oss skriftligen till Kidsland Kundtjänst per email till kund@kidsland.se

Vem får tillgång till uppgifterna?

Vi förmedlar/säljer/byter aldrig dina uppgifter till tredje part för marknadsföringsändamål utanför Kidsland. Data som vidarebefordras till tredje part, till exempel speditörer i samband med leveranser av gods används endast för att möta Kidsland:s åtaganden gentemot dig. Kidsland kan komma att dela dina personuppgifter med organisationer som kreditupplysnings- eller inkassoföretag för tillämpning av kreditprövning, identitetskontroll, övervakning av kreditvärdighet och övertagande av fordran.

Hur skyddar vi dina uppgifter?

Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot t.ex. förlust, manipulation eller obehörig åtkomst. Vi anpassar kontinuerligt våra säkerhetsåtgärder till den fortlöpande tekniska utvecklingen. På Kidsland skyddar vi dina uppgifter med hjälp av kryptering. SSL står för Secure Sockets Layer och är en funktion som gör att all information som skickas mellan köparen och säljaren krypteras.

Kortköp

För att göra kortköp hos oss så säkert som möjligt skickas all information krypterad med SSL (Secure Socket Layer). Det betyder att informationen sker via en säker förbindelse och att dina kortuppgifter inte kan läsas av utomstående.

Vid kortköp samarbetar vi med en auktoriserad betalningsförmedlare som hjälper oss att kontrollera att kortet är giltigt för köp direkt mot din bank. Vår betalningsförmedlare behandlar din betalkortsinformation på korrekt sätt i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden PCI DSS som kortbolagen VISA, MasterCard, Diners, American Express och JCB står bakom. Detta innebär att dina betalkortsuppgifter hanteras på ett mycket säkert sätt. När du handlar med kort förbehåller vi oss rätten att göra en personkontroll.

Kidsland sparar inte information om ditt kort.

Hur behandlas personuppgifter vid rekrytering?

Vi tar ansvar för de personuppgifter som vi får tillgång till i samband med rekryteringar eller när du lämnar en intresseanmälan. Dessa uppgifter behandlas i det land dit du har skickat din ansökan, uppgifterna lagras i Nederländerna. Ditt ansökningsland är också ansvarigt för dina personuppgifter och omfattas av den personuppgiftslagstiftning som landet lyder under. Om du har några frågor angående din ansökan och dina personuppgifter så vänd dig till ditt ansökningsland. Kontaktinformation hittar du under ”Kontakta oss” .

Cookies

En cookie är en liten textfil som sparas och under efterföljande besök, hämtas från din dator eller mobil. Kidsland använder cookies för att förbättra och förenkla ditt besök. Vi använder inte cookies för att lagra personlig information, eller för att lämna ut uppgifter till tredje part. Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära (session cookies). Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid, dock längst 12 månader. Session cookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare.
Vi använder permanenta cookies för att spara ditt val av startsida och för att lagra dina uppgifter om du väljer "Kom ihåg mig" när du loggar in. Sessionscookies använder vi för att kontrollera om du är inloggad eller om du placerat en vara i din shopping bag, samt när du använder produktfiltreringen.
Du kan enkelt radera cookies från din dator eller mobil via din webbläsare. Instruktioner om hur man hanterar och tar bort cookies finns under "Hjälp" i din webbläsare. Du kan välja att stänga av cookies helt, eller att få ett meddelande varje gång en ny cookie skickas till din dator eller mobil. Observera att om du väljer att stänga av cookies kommer du inte att kunna ta del av alla funktioner på siten.

Tredje parts cookies

Vi använder tredje parts cookies för att samla in statistik i analysverktyg som Google Analytics och Core Metrics. De cookies som används är permanenta och temporära cookies (sessionscookies). De permanenta kakorna lagras på din dator eller mobil som längst i 24 månader.

Länkar

Kidsland appen kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte står under vår kontroll. Vi kan inte ansvara för integritetsskydd eller innehåll på dessa webbplatser utan tillhandahåller länkarna för att underlätta för våra besökare att hitta mer information inom specifika områden.

Upphovsrätt

Innehållet på den här webbplatsen är upphovsrättsligt skyddat och tillhör Kidsland.

Personuppgiftsansvarig

Kidsland

Telefon: 0728 756 620
E-post: kund@kidsland.se